Info
Kalender

De kalender is leeg

 De kroketten zijn op

Gepubliceerd op 3-10-2006 11:57:00 - ICT & onderwijs

Als je je met ICT in het onderwijs bezig houdt dan word je geacht verschillende ICT-bijeenkomsten te bezoeken. Ik ben wel blij dat ik daar dan niet bij hoor, want ik word van die dingen altijd ontzettend moe. Ik hou niet van dat geleuter, van dat 'o we zijn zo goed bezig' en 'we hebben nu toch weer iets bedacht'. Ik ben meer van de praktische uitvoering zullen we maar zeggen. Maar ja, kennelijk is er wat dat soort dingen betreft van alles te beleven in het land.

"Daarna een workshop van het Kennisnet, een instantie uit een grijs verleden die krampachtig poogt scholieren, ouders en docenten naar zich toe te trekken en weg bij het boze Google. Daar werden mij ondermeer de problemen bij het online zetten van video-content uitgelegd, iets waar ik niet op gerekend had, temeer dat dit gebeurde door een middelbare dame, die onder een naveltruitje een door meerdere bevallingen en dito navelbreuken geteisterde blubberbuik aan den volke toonde. Dat was even schrikken ja, zo op de vroege morgen.
Straks gaan we het hebben over mindmapping...."
Bits, brains and games , deel 1

De vraag is natuurlijk of al die conferenties en congressen nu eigenlijk 'effectief' iets opleveren behalve dan het gevoel dat een meerderheid van de docenten wat de inzet van ICT betreft zo'n beetje in de 20e eeuw zijn blijven steken. Sterker nog: het lijkt er zelfs op dat intiatieven om daar iets aan te doen met wortel en tak moeten worden uitgeroeid! Of op z'n minst zodanig worden gefrustreerd dat de 'gevestigde wanorde' geen gevaar loopt. Maar ja, is dat dan mijn probleem? Ik denk het niet, maar vreemd is het wel.

Zie ook http://www.wauwel.nl/

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...