Info




Kalender

De kalender is leeg

 Is dat leuk?

Gepubliceerd op 26-9-2008 02:17:00 - Studeren

Zoals al eerder gemeld ben ik weer aan het studeren. Zeg maar studeren met terugwerkende kracht. Ik schreef ook al eerder dat je als student (hoe oud je ook bent) toch weer dezelfde verschijnselen gaat vertonen als vroeger. Je weet wel, huiswerk uitstellen, je afvragen of je wel zult gaan en met name interesse voor de zaken die in het tentamen voor zullen komen. Misschien is het wel inherent aan de positie waarin je verkeert als student.

Maar toch is het wel leuk. Ik geloof dat ik er nu wel veel meer van begrijp dan 'vroeger'. Dat denk ik tenminste. Het zal natuurlijk nog moeten blijken, maar ik heb er wel een goed gevoel bij. Het is ook eigenlijk heel leuk om te doen. Juist omdat er feitelijk niet zo heel erg veel van afhangt beschouw ik deze wekelijkse studiedag maar als een uitje. Gewoon lekker relaxed je hersens laten werken. Dat is niet verkeerd. Een tijdje geleden geloofde ik er eigenlijk niet meer zo in, maar nu ik weer begonnen ben kan ik het iedereen aanraden.

Daarnaast is het gewoon heel erg leuk om te zien wat een docent allemaal doet. Normaal sta ik mezelf altijd uit te sloven, maar nu kan ik dat gewoon 's lekker aanzien en bekijken. Sommige dingen zijn herkenbaar. 't Is best een moeilijk vak ergens maar je wilt toch meer van zo'n vak maken dan alleen maar integralen uitrekenen. Je wilt toch iets laten zien van de diepere lagen van de analyse. Maar ja, daar maak je natuurlijk geen vrienden mee. Dat wordt dus balanceren tussen 'praktisch' maar toch laten zien wat er precies achter steekt. Dat vind ik wel een kunst. Het moet niet, maar 't mag wel... dus ga je dat toch proberen te begrijpen.

Maar dat kan ook aan mij liggen. Als iemand roept dat iets bijna niet uit te leggen is dan word ik toch wel een beetje nieuwsgierig. Voorlopig heb ik er nog geen spijt van. Een leven lang leren? Ja zoiets...

Kortom: is dat leuk? Ja, het is dolle pret.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...