Info




Kalender

De kalender is leeg

 Verkeerd verbonden

Gepubliceerd op 17-10-2008 18:42:00 - ICT & onderwijs

Eén van de aardige kanten van een website onderhouden is dat je daarmee allerlei ‘verbindingen’ legt met andere gebruikers en websites op het Internet. Dat heeft goede kanten en minder goede kanten.

Sinds ‘wiskundeleraar’ en ‘WisFaq’ gebruik ik ‘wiswijzer’ eigenlijk vooral voor de ‘oude’ content en het ‘besturen’ van dit weblog. Eigenlijk ben ik de enige die in wiswijzer kan inloggen. ’t Is zo’n beetje mijn eigen werkruimte. Dat kan je niet zien, maar als ik inlog zie ik heel wat anders dan de rest van de wereld.

Ondanks dat er niet veel te halen is zijn er altijd mensen die pogingen doen om in te loggen. Je weet het tenslotte maar nooit. Wie weet lukt het ooit een keer. Vandaag was het de beurt aan 193.190.224.1:

Europese Hogeschool Brussel
Campus Stormstraat
Brussel
Zie http://www.ehsal.be/

...en voordat je het weet ben je van alles aan het bekijken van de lerarenopleiding van de HUB. Over uitwisselingsprojecten met Leeuwarden en zo meer...

In GOOGLE kan je natuurlijk zoeken naar pagina's die linken naar je webstek. Daarnaast kan je met bijvoorbeeld eXtreme Tracking zien waar je recent gebruikte links naar WisFaq kan vinden. Meestal zijn dat wel de bekende plaatsten maar soms is het verrassend. Soms kom je op die manier op plaatsen waar je normaal niet zou komen. Ik ga dan soms nog wel ‘s kijken wat er nog meer staat. Staat er ook lesmateriaal? Meer wiskunde? Andere leuke links? Wat is er allemaal nog meer te beleven? Dat is wel leuk!

Referrer Totals:

 Websites

 30478

 75.1%

Search Engines

 10088

 24.9%

 Email 

 8

 0%

 News Groups 

 5

 0%

Ik krijg nog wel ’s mailtjes van websites die links willen ‘ruilen’ of zoiets. Als jij een link maakt naar ons linken wij naar jou. Die gooi ik meestal maar meteen weg, want daar is natuurlijk geen beginnen aan. Als ik voor elke link naar WisFaq een link moet maken ben ik nog wel even bezig. Bovendien wat heb ik er aan?

Daarnaast kan je met ‘links’ en IP-adressen natuurlijk nog veel meer leuke (en vreselijke) dingen doen, maar dat ga ik hier natuurlijk niet vertellen. Linken is verder natuurlijk prima, maar dat is anders dan ‘scheuren en pleuren’. Maar daar moet ik het dan een andere keer nog maar ’s over hebben. Voorlopig valt alles hier onder de badmutslicentie

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...