Info




Kalender

De kalender is leeg

 YouTube e.d.

Gepubliceerd op 5-1-2009 08:36:00 - ICT & onderwijs

Ik heb op mijn WebLog (en in de leerroutes van de cursussen die ik geef) hier en daar filmpjes staan van YouTube. Dat is natuurlijk niet zo gek, Maar als je daar gebruik van maakt moet je wel steeds controleren of dat nog wel werkt: Voordat je 't weet krijg je mededelingen als:

 q2311img2.gif q2311img3.gif q2311img1.gif q2311img4.gif

Uiteraard (zo ben ik dan ook wel weer) heb ik die altijd wel ergens opgeslagen. Maar je zou bijna denken dat het misschien slimmer is om je lesmateriaal dan maar meteen zo in te richten dat je niet afhankelijk bent van de 'wimps' van YouTube of de gebruikers van YouTube. Overigens is mijn ervaring dat elk filmpje toch wel weer ergens te vinden is, maar ja dat is dan weer een gedoe.

Ik vind zelf 'Realplayer' wel handig om de filmpjes op te slaan. Met FormatFactory kan je er dan elk gewenst formaat van maken, bewerken, verkleinen of wat dan ook...
Zie http://www.formatoz.com/

TIP: als je iets wilt gebruiken sla het op. Heb je geen zin om constant alle links, artikelen, websites, filmpjes e.d. te moeten controleren doe het dan meteen goed. Sla het in ieder geval voor zover mogelijk op. Maar ja, soms is daar natuurlijk ook geen beginnen aan. Was dat nu juist niet de bedoeling van zo'n ELO-ding? Dat je niet afhankelijk bent van iets anders? Zou dat gelukt zijn?

Ik ben er nog niet helemaal uit wat verstandig is in het licht van...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...