Info




Kalender

De kalender is leeg

 Wetenschap

Gepubliceerd op 23-1-2009 04:01:00 - ICT & onderwijs

Als er iemand iets zoekt over lineaire groei dan kan je maar beter niet kijken op http://wetenschap.infonu.nl/wiskunde/1255-lineaire-en-exponentiele-grafieken.html:

"Bij een exponentiële formule hoort een parabool vorm. Dit kan een dalparabool of een bergparabool zijn. Bij een dalparabool is de top het laagste punt en zie je dat in de formule de groeifactor g tussen 0 en 1 is. bij een bergparabool is de top het hoogste punt en zie je dat in de formule de groeifactor g hoger dan 1 is."

Gelukkig zien ze zelf ook al wel in dat dit gedeelte van de wiskunde voor velen onder ons na de middelbare school weer snel is weggezakt. Maar misschien worden de teksten nog wel een keer aangepakt.

Maar hoe ernstig is dat? Je moet natuurlijk nooit alles geloven wat men schrijft. Deze 'pagina' is/was echter wel de 'eerste hit' in GOOGLE als je zoekt op lineaire groei. Een mooie illustratie van de vaststelling dat een 'eerste hit' in GOOGLE niets zegt over relevantie, waarheidsgehalte of nut. Je zou je ook nog kunnen afvragen waarom deze pagina zo hoog in de 'ranking' staat. Maar gelukkig zijn er ook wel hits die meer hout snijden... Op de website stond ook nog:

"InfoNu garandeert niet dat de op de website te vinden informatie te allen tijde volledig, juist, compleet of actueel is en/of dat gebruik ervan zal leiden tot of geschikt is voor het door de bezoeker gewenste doel."

O gelukkig. Ik schrok al...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...