Info




Kalender

De kalender is leeg

 Lekker bezig

Gepubliceerd op 24-1-2009 20:41:00 - ICT tips

Vrijdagavond heb ik mijn fileserver even lekker in de war geschopt. Ik ben vervolgens tot en met zaterdagvond bezig geweest de boel weer aan de praat te krijgen. In het kader van ‘waar ben je … mee bezig?’ zou je je natuurlijk af kunnen vragen waar dat nu voor nodig is.

Waar heb ik een fileserver voor nodig? Allereerst verzorgt de fileserver (Windows 2000 professional) voor de internetverbinding van alle werkstations in het netwerk, stuurt de printer aan en maakt backups van de bestanden op de mijn websites. Daarnaast gebruik ik de fileserver als test- en experimenteeromgeving voor de websites, ASP, scripts, e.d.

Bij het min of meer geautomatiseerde systeem om backups te maken gebruik ik netdrive. Tot voor kort ging dat prima. De laatste tijd startte netdrive na het weergeven van de mappen de fileserver opnieuw op. In een keer… blieb… Dat is niet handig.

Dus ik dacht laat ik Windows2000 maar ’s opnieuw installeren. Eerst deed ik herstellen maar dat werd echt een zooitje. Dus toch maar een ‘schone installatie’. Complicerende factor is dat ik een gedeeld toetsenbord, muis, beeldscherm en geluid heb samen met mijn eigen PC. Als je Windows2000 ‘schoon’ installeert dan heb je geen toetsenbord en geen muis. Dat is ook niet handig…

Maar het werkt weer. Het eerste dat je dan moet doen is Windows Update. Na de nodige servicepacks en de andere 71 updates heb je dan toch weer een werkend systeem. Dus alles bij elkaar werkt het weer.

Ik heb nu netdrive opnieuw geïnstalleerd en ingesteld en dat werkt weer als een trein. Handig hoor.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...