Info




Kalender

De kalender is leeg

 Systeemdenken

Gepubliceerd op 30-3-2009 12:14:00 - Leugen en bedrog

Wat men toch al niet verzint tegenwoordig.

"De leraren van deze scholen zien steeds meer af van het gefragmenteerd aanbieden van losstaande lesjes. In plaats daarvan passen zij het systeemdenken toe en integreren zij zo onder andere coöperatief leren, meervoudige intelligentie, mindmappen en de tools van systeemdenken tot betekenisvol onderwijs."
http://www.leraar24.nl

Potjandorie... dit nieuwe systeemdenken schijnt het dan toch helemaal te zijn... nou ja... misschien ook wel niet. Het is 'echt' niks nieuws, slaapverwekkend gewoon.

Je kunt wel merken dat veel mensen door al dat 'moderne gedachtegoed' een beetje de weg zijn kwijt geraakt: alsof het in onderwijs tot nu toe gebruikelijk was om 'gefragmenteerd losstaande lesjes aan te bieden'. Onzin natuurlijk. Wat dat betreft leren die zgn. onderwijsvernieuwers het nooit. Daarom snap ik ook wel dat ze 't steeds hebben over meervoudige intelligentie en systeemdenken want wat moeten ze anders? Normale intelligentie en denkvermogen lijkt mij een stuk handiger, maar je kunt niet alles hebben. Ik vind ook niet dat je daarmee moet spotten. Dat is al erg genoeg.

Begrijp me goed, ik vind het allemaal best. Als het werkt dan is het wel prima. Dat is net zoiets als SInterklaas. Het slaat nergens op maar als je er in gelooft is het best fijn.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...