Info




Kalender

De kalender is leeg

 Beter onderwijs?

Gepubliceerd op 5-6-2009 00:57:00 - ICT & onderwijs

Soms vraag ik me wel 's af waarom ik op het forum van Beter Onderwijs Nederland rondkijk. Meestal word ik er niet vrolijker van, maar ik moet wel. Al was het alleen maar om bij te blijven. Nu ben ik van nature wel een vrolijk mens dus ik kan wel iets hebben. Je kunt er in ieder geval veel van leren. Een stuk als http://beteronderwijsnederland.net/node/5834 vind ik dan toch wel weer erg fraai:

"Om te beginnen ben ik er van overtuigd dat ICT in het onderwijs meer kapot heeft gemaakt dan ons lief is. In elk geval kan je uit de frase 'slimme inzet van ICT' de conclusie trekken dat de ICT op dit moment niet slim wordt ingezet. Daar ben ik het van harte mee eens. Misschien is minder inzet van ICT wel de slimste inzet van ICT."
http://beteronderwijsnederland.net/node/5834

Hihi... ja... zo kan je 't natuurlijk ook zien.

Ik kan me herinneren dat er ooit een onderzoek was dat 'goede inzet van ICT werkt'. Ik dacht toen ook al 'zo kan ik het ook!' Dit is minstens even erg: 'slimme inzet' van ICT. Als het werkt dan was het slim, werkt het niet dan was het gewoon niet slim. De elementaire logica ontbreekt...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...