Info




Kalender

De kalender is leeg

 Handig dat ICT

Gepubliceerd op 28-6-2006 02:10:00 - ICT & onderwijs

Deze week kunnen studenten van jaar 1 nog digitaal aftekenen voor ICTdro, de ICT-cursus voor jaar 1. Vorig jaar stonden op de laatste aftekendag (in de herkansing!) zo'n 40 man/vrouw voor de deur om af te tekenen. Maar ja als je voor elke student 10 minuten wilt uittrekken (wat toch wel het minimum is!) dan ben je minstens 6 uur bezig, dat gaat dus niet. Dit jaar (zoals al eerder schreef) ging het allemaal een stuk vlotter. Vandaag heb ik zo'n 44 kandidaten er digitaal door 'gejast'. Weer veel leuke dingen gezien en een paar minder leuke dingen...

Ik heb me nog even zorgen gemaakt over het aantal, maar 't viel me nog mee. Waarschijnlijk komen er deze week nog wel een paar bij, maar goed op een gegeven moment houdt het natuurlijk wel een keer op. Omdat ik tijdschrijf kwam bij mij de vraag op: hoeveel tijd moet je nu rekenen voor dit soort klussen. De 'echte' fysieke tijd (zo'n uurtje of 4 denk ik) of de tijd die er voor staat? Dus een uurtje of 7. Omdat ons 'taaktoedelingsinstrument' niet gebaseerd is op de 'echte' tijd die je nodig hebt voor een taak maar slechts een soort indicatie is heb ik dan maar gekozen voor het laatste.

Dat is trouwens ook een interessant probleem. Moet de tijd die je krijgt bepaald worden door de tijd die het mij kost of de tijd die het een normale docent zou kosten?

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...