Info




Kalender

De kalender is leeg

 Studenten leren anders

Gepubliceerd op 19-3-2007 16:56:00 - ICT & onderwijs

Volgens dit artikel is het noodzakelijk dat het onderwijs moet veranderen ten gevolge van een 'ander type student' dat de komende jaren in de collegebanken komt te zitten:

"Er zijn twee soorten consequenties te identificeren. Enerzijds vraagt de nieuwe student om het nadenken over nieuwe vormen van onderwijs. Twee criteria staan daarbij centraal: authenticiteit en interactiviteit. Authenticiteit verwijst naar het belang van levensechte en betekenisvolle ervaringen voor studenten. Interactiviteit verwijst naar het continu, en onafhankelijk van tijd en plaats, in contact staan met verschillende mensen. Anderzijds vraagt de nieuwe student om het verkennen van het onderwijskundig gebruik van een variëteit aan media (zoals wiki's, podcasts, maar ook gaming, streaming video, etcetera). Deze media kunnen op bepaalde manieren authenticiteit en interactiviteit in het onderwijs stimuleren. Naast deze consequenties worden individuele leerwegen en personalisatie in het onderwijs van belang om tegemoet te komen aan de groeiende diversiteit onder studenten."

In mijn tijd waren we vooral met elkaar bezig, muziek luisteren, drank, blowen, feesten, protesteren, gebouwen bezetten en zo...

Achteraf ben ik zo BLIJ dat men toendertijd het onderwijs niet heeft aangepast aan onze 'nieuwe' manier van leren...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...