Info




Kalender

De kalender is leeg

 Werk aan de winkel!

Gepubliceerd op 13-6-2007 00:23:00 - Den Haag

Het heeft wel weer een hoog 'je kunt beter rijk en gezond zijn dan arm en ziek gehalte': Plasterk in zijn AOB-toespraak:

"Als we erin slagen om het beroep van de leraar weer aantrekkelijker te maken, krijgen we meer gemotiveerde, goede docenten. Zo gaat niet alleen de kwaliteit van het onderwijs omhoog. Door deze nieuwe toestroom lossen we ook het dreigende probleem van het lerarentekort op."

Kijk dat is nog 's een nieuw uitgangspunt...

Maar helemaal hopeloos is het niet:

"Kortom: werk aan de winkel! De kwaliteit van het onderwijs moet op alle fronten omhoog. Dat is geen kritiek op u, integendeel, de leraren treft de allerminste blaam. Je kunt eerder de managementlagen boven u verwijten, maar ook de politiek van de laatste decennia, dat ze te weinig naar u hebben geluisterd, dat ze u te weinig stem hebben gegeven. Terwijl het juist de kwaliteit van de leraren is die de kwaliteit van het onderwijs bepaalt. Daarom wil ik de status en positie van leraren verbeteren. Daarom geef ik docenten de hoofdrol in de verbeteringsprocessen, in het streven naar meer onderwijskwaliteit. Leraren moeten het als onderwijsprofessionals weer voor het zeggen krijgen op hun school. Het management moet de leraar en het onderwijsproces dienen, niet andersom. "

Zie http://www.minocw.nl/toespraken/619

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...