Info




Kalender

De kalender is leeg

 10 gouden tips

Gepubliceerd op 22-6-2007 22:05:00 - Het nieuwe leren

Via Onderwijs van Overmorgen kwam ik Tien Gouden Regels voor Goed Competentiegericht Onderwijs tegen. De hoofpunten som ik maar even op:

  1. Voorwaarde is dat de docenten en de directie de studenten serieus nemen. Het moet duidelijk zijn dat er wat gebeurt met de input en feedback van studenten.
  2. Van belang is dat er inhoudelijke begeleiding aanwezig is en dat er steeds een duidelijk aanspreekpunt is, die de studenten serieus neemt.
  3. Vakkennis mag niet worden vergeten.
  4. Het is aan het management en de docenten zelf om ervoor te zorgen dat men op één lijn zit.
  5. Heldere en tijdige communicatie is steeds van wezenlijk belang voor een prettig verloop van een schoolperiode.
  6. Dit betekent dat er een flexibel aanbod moet zijn van theorie- en praktijklessen en workshops, waarvoor studenten zich kunnen inschrijven.
  7. Scholen moeten erop letten dat de opdrachten en leerdoelen  in de handleidingen duidelijk beschreven staan en dat iedere docent de handleiding ook daadwerkelijk (elke les) gebruikt.
  8. Van belang is dat de scholen helder aangeven hoe er beoordeeld wordt en waar de student dit terug kan vinden.
  9. Het leren zelf mag niet op de achtergrond raken!
  10. School zou er voor moeten zorgen dat het bedrijfsleven de prestaties van de studenten sneller en makkelijker moeten kunnen beoordelen aan de hand van een competentiewijzer.

In het document zijn de regels uitgewerkt aan de hand van de ervaringen en ideeën  van de aanwezige mbo-studenten. JOB hoopt met de Gouden Regels een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van goed competentiegericht onderwijs op het mbo!

Opmerkelijk...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...