Info




Kalender

De kalender is leeg

 Geinig

Gepubliceerd op 7-9-2007 01:40:00 - Wiskundeleraar

De lerarenopleiding van de hogeschool rotterdam is verhuisd van de Wijnhaven naar het Museumpark. Tot nu toe gaat dat heel aardig. Ik heb vandaag de inhoud van mijn dozen in mijn kast gezet en heb even snel kennis gemaakt met het smartboard in lokaal 4pi, het wiskundelokaal. Dat is echt geinig...

Ik had zo'n smartboard natuurlijk wel eerder gezien maar nooit zelf mee gewerkt. Ik vind het leuk. Ik ga morgen eens kijken of dat werkt. Dat zal, denk ik, wel lukken, want gewoon een domme powerpoint zal je er wel mee kunnen laten zien, maar ik zal me in de andere mogelijkheden eens ernstig moeten gaan verdiepen. Beschouwen we maar als een soort van deskundigheidsbevordering.

Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je niet bij alle lessen over een smartboard beschikt dus bij de voorbereiding moet ik daar dan nog wel even rekening mee houden. Maar als je 't maar van te voren weet, zullen we maar zeggen. Dat geldt trouwens voor veel dingen...

Vorig jaar gaf ik statistiek 2-2 in een lokaal met een minuscuul soort whiteboardje... geen beamer, geen PC en zelfs geen overheadprojector. Het 'stomme' is dat gaat ook. Sterker nog, het is helemaal zo gek nog niet... Af en toe had ik wel 's het gevoel dat het beter ging... haha... Eigenlijk kan je dat maar beter niet zeggen.Ach, al die leuke speeltjes zijn natuurlijk wel leuk maar niet noodzakelijk. Daar gaat het natuurlijk ook helemaal niet om. Althans dat is wel te hopen... Je kunt ook met de meest geavanceerde spullen slecht les geven (v.v.).

Onze verhuizing had volgens mij nog wel een diepere bedoeling, namelijk een reorganisatie. PABO en lerarenopleiding worden samen Instituut voor lerarenopleiding of zoiets. Op dit moment merk je daar nog niet zo veel van, behalve dan dat nog meer als voorheen allerlei mailtjes krijg waarvan ik geen idee heb waar het over gaat en of ik er dan iets mee moet.

Ik vergeet nog wel elke keer om in te loggen met .IVL in plaats van het oude vertrouwde .LERO, maar dat zal wel wennen. Ja, ik word ook een dagje ouder, ik ben niet meer zo flexibel als vroeger... Alhoewel... Ach ik weet het ook niet... We prutsen lekker verder... en ik zal blij zijn als we weer een beetje in de normale gang van zaken zijn beland.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...