Info




Kalender

De kalender is leeg

 Fantastisch

Gepubliceerd op 6-11-2007 10:23:00 - Het nieuwe leren

Kabinet wil militaire internaten tegen schooluitval
 
2-11-2007 09:31

(Novum) - Het kabinet wil militaire internaten oprichten waar jongeren uit sociaal zwakke milieus hun school kunnen afmaken. Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap (CDA) hoopt zo een bijdrage te leveren aan bestrijding van de schooluitval en tegelijkertijd personeel voor het leger te werven.

De doelgroep bestaat uit jongeren 'uit sociaal zwakke milieus, waar leren niet wordt gestimuleerd', zegt een woordvoerder van Van der Knaap. "Wij zoeken naar een manier om deze groep een gedisciplineerde omgeving te bieden, waarin zij een mbo-diploma kunnen halen." Scholieren kunnen zich vrijwillig melden voor zo'n internaat. Ze worden niet verplicht na afloop het leger in te gaan. "Maar ze worden wel op de mogelijkheid gewezen."

Van der Knaap kondigde het plan vrijdagochtend aan, samen met zijn collega-staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb (PvdA, Sociale Zaken) en Marja van Bijsterveldt (CDA, Onderwijs). Van Bijsterveldt noemt het idee 'fantastisch'. "Defensie toont zich een werkgever die zijn verantwoordelijkheid neemt als het gaat om de begeleiding en opleiding van scholieren."

De woordvoerder van Van der Knaap erkent dat het plan mede is ingegeven door het personeelstekort waar het leger mee te kampen heeft. Van der Knaap maakte ook bekend dat nog dit jaar bij alle vestigingen van het CWI, de vroegere arbeidsbureaus, een informatiezuil over werken bij Defensie wordt geplaatst.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...