Info




Kalender

De kalender is leeg

 Onderwijs is mensenwerk!

Gepubliceerd op 7-6-2008 01:17:00 - ICT & onderwijs

Kijk, dat bedoel ik nou:

"We hadden het kunnen weten, want onderwijs is mensenwerk! Het onderwijsproces is in de afgelopen eeuw niet fundamenteel veranderd, en zal dat ook de komende tijd niet doen. In dit proces staat menselijk contact centraal: contact tussen de docent en de student, en contact tussen studenten onderling. Succesvol onderwijs is gericht op inspiratie, aanmoediging, support, en prompte feedback. Dat blijkt uit decennia van onderzoek."
http://www.surffoundation.nl/smartsite.dws?id=13551

Daarom 'geloof' ik ook niet in elektronisch leren. Ik geloof wel dat je op verschillende manieren je onderwijs heel goed kan ondersteunen, fasciliteren en mogelijk maken met ICT. Maar dat is niet eens een 'geloof'. Dat weet ik wel zeker.

"De beste leeromgeving is dus een leergemeenschap. Maar het is een gemeenschap die de druk én de voordelen ondervindt van het moderne leven. En daar kan wel degelijk winst worden behaald. ICT kan docenten en studenten ondersteunen om hun tijd zo effectief mogelijk te benutten. Technologie kan het ook gemakkelijker maken om in te spelen op de behoefte aan flexibele leerstijlen en leerwegen. Als ICT wordt toegepast om in te spelen op de individuele behoeften van docenten en studenten, worden ook de principes van goed onderwijs ondersteund."
http://www.surffoundation.nl/smartsite.dws?id=13551

Ik heb er al eerder over geschreven maar op http://www.wiskundeleraar.nl/page3ict.asp?nummer=3460 staat een samenvatting van de manier waarop ik http://www.wiskundeleraar.nl inzet.

Inmiddels gebruik ik bij 'Wiskunde en leergebieden' ook hele andere dingen als NING en PBWIKI. In principe zou ik dat natuurlijk veel liever in 'eigen beheer' hebben. Het zal je maar gebeuren dat je halverweg een cursus in eens alles kwijt bent. Voor de andere websites maak ik regelmatig backupjes, maar hoe doen je dat met NING of PBWIKI? Ik kan natuurlijk een 'spiegeling' maken, maar of dat werkt!? Misschien moet ik dat toch 's gaan proberen. Ik hou in ieder geval een afvinklijstje bij op mijn eigen PC. Mocht het echt mis gaan dan weet ik in ieder geval wie wat gedaan heeft. De inhoud zou dan slecht een herinnering zijn.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...