Info




Kalender

De kalender is leeg

 Over de balk

Gepubliceerd op 22-6-2008 00:22:00 - ICT & onderwijs

Een mooi voorbeeld van een niet verifieerbare uitspraak:

"Leraren die ict op de juiste wijze inzetten in de lessen, bereiken een hogere kwaliteit en opbrengst met hun onderwijs. Dit blijkt uit de jaarlijks terugkerende Kennisnet-onderzoeksmonitor Vier-in-Balans die vandaag verschijnt."
http://onderwijsnieuws.kennisnet.nl/algemeen#ce1679346

Vraag: hoe meet je nu of die ICT op de juist wijze wordt ingezet?
Antwoord: Door te kijken naar de opbrengst en de kwaliteitsverbetering.

Mooie uitspraak dus... Je hoeft niet bang te zijn dat je daar later last mee zou kunnen krijgen. Toch zou 't niet zo gek om eens te kijken of al die plannen, potjes met geld en het implementeren van 'van alles nog wat ' wel helemaal het gewenste effect hebben. Maar ja, met dit soort formuleringen!?

Ach ja... 't is ook moeilijk allemaal. Je geeft mensen bijvoorbeeld 2000 euro om iets leuks te doen en dan vraag je daarna 'was het nuttig?'. Het moet gek lopen dat iemand dan roept 'nee het is zinloos'. Dus iedereen is blij. Het leidt nergens toe, maar 't oogt wel goed.

Ik krijg altijd het gevoel dat hier vooral gaat om het 'praatje'. Nee, het is echt noodzakelijk om meer te investeren in ICT-middelen en in de professionalisering van de docenten. Bij wie u dan moet zijn? Eh... loopt u even mee naar het andere loket? Dan kunnen wij u vast wel verder helpen.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...