Info




Kalender

De kalender is leeg

 Nog zo iets...

Gepubliceerd op 12-11-2008 00:10:00 - Studeren

Het is erg. Ik loop inmiddels al 3 weken achter met het huiswerk. Ik heb echt geprobeerd er iets aan te doen. Dat is op zich ook wel een 'beetje' gelukt maar 't schiet niet echt op. Maar ik geloof dat ik 't wel zo'n beetje begrijp geloof ik:

Maar in dit tempo gaat dat niet lukken natuurlijk. Hoe deed ik dat vroeger eigenlijk? O, ik weet het alweer: zo veel mogelijk uitstellen en dan de laatste week voor het tentamen aan één stuk blokken. Je niet laten afleiden, behalve dan om te eten en te slapen. De 'gedachte' om daar de kerstvakantie voor te gebruiken is ook al bij me opgekomen. Dat kan altijd nog...

Eigenlijk begrijp ik niet zo goed hoe studenten die een volledig programma volgen dat doen. Die hebben toch ook een baan, een gezin en misschien zelfs wel een leven? Kijk dat heb ik al allemaal niet en toch kom ik er maar mondjesmaat aan studeren toe. Maar misschien wil ik ook wel te veel. Waarom doe ik gewoon 'relaxed'? Als ik 't maar zo'n beetje kan volgen? En het tentamen haal? Ik hoef toch geen 10 te halen? Als 't maar een voldoende is toch? Zoiets...

Eigenlijk realiseerde ik me deze week wat er mis is met mij. Ik ben gewoon niks. Ik kan niet kiezen. Ik geef les, ik onderhoud een paar websites, ik vind het leuk om stukkies te schrijven, ik maak muziek en ik teken... Maar ben ik dan een docent? Een webmaster? Een auteur? Een muzikant? Een kunstenaar? Nee eigenlijk niet... Ik ben van alles wat en van alles niks... Lekker is dat.

 12-11-2008 15:06:08

Wij lijken teveel op elkaar, alleen is het verschil dat ik nog niet mag lesgeven. haha. :) verder klinkt het allemaal bekent. ook nu weer voor de tentamen week. alles uitstellen en nu aan een stuk blokken om alle op tijd af te krijgen, en ieder blok besluit ik het deze keer toch echt anders te doen, maar als het puntje bij het paaltje komt draait het toch weer uit op een week hard werken. vervelend? jazeker. haalbaar? jazeker. doe ik het het volgende blok echt ander? waarschijnlijk niet.

 Door: Peter de Rooij

 12-11-2008 18:27:49

Ik dacht dat 'wijsheid' met de jaren kwam maar 't blijkt niet zo te zijn. Tenminste!? Misschien moet ik nog wachten... nog 30 jaar...:-)

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...