Info




Kalender

De kalender is leeg

 Gips en frikandellen

Gepubliceerd op 20-1-2009 01:00:00 - ICT & onderwijs

Ik ben er niet altijd even blij mee als ik dingen van mezelf tegen kom op websites. 't Is natuurlijk wel een compliment ergens (zegt Willem),  maar in zo'n geval is bronvermelding toch wel een aardig gebaar, vind ik. Laatst hoorde ik alweer iemand roepen dat als je iets op Internet zet dat je dan moet je 't ook maar goed vinden dat iemand dat gebruikt zonder toestemming en zonder bronvermelding. Ik ben het daar niet mee eens. Op die manier gaat dat niet werken.

Op natuurkunde.nl kwam ik mijn gips/wintersport en frikandellen/patat voorbeelden tegen. Met bronvermelding dus dat is verder dan prima in orde. Ik kende de website natuurlijk al wel. 't Is fraai allemaal, zondermeer. Het valt onder verantwoordelijkheid van een stichting met voorzitter, penningmeesteer  en hoofdredacteur. Zelfs het FI schijnt er qua docentendeel een rol te vervullen in het ontwikkelen en beheren van de website. Dus allemaal goed geregeld...

Op de website staat ook deze tekst:

"Geen enkele openbaarmaking of verveelvoudiging is toegestaan, zoals verspreiden, verzenden, opnemen in een ander werk, netwerk of website, tijdelijke of permanente reproductie, vertalen of bewerken of anderszins al of niet commercieel hergebruik. Als uitzondering hierop is beperkte openbaarmaking of verveelvoudiging toegestaan mits uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik of voor gebruik in het eigen onderwijs aan leerlingen onder vermelding van de correcte bronvermelding."

De vraag is nu of het gebruik van mijn voorbeelden nu wel of niet aan de eigen gestelde regels voldoet. Ik vind het verder prima hoor, want bij mij valt tegenwoordig alles onder de badmutslicentie. Maar zoals gezegd: hier kan ik wel mee uit de voeten. Ik zou eerder gekozen hebben voor een eigen voorbeeld, maar bedankt voor de complimenten natuurlijk.

Maar 't kan natuurlijk ook heel anders:

 20-1-2009 14:26:22

Welke Willem citeer je nu?

 Door: Willem

 20-1-2009 14:42:29

Ja die... wie anders?:-) Dit was meer een soort afsluiting van het badmutsproject.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...