Info




Kalender

De kalender is leeg

 Boos worden

Gepubliceerd op 11-3-2009 03:03:00 - Functiewaardering

Het schijnt dat af en toe (niet te vaak) uit je slof schieten goed is voor je carrière:

"Volgens onderzoeksdirecteur en psychiater George Vaillant wordt woede niet genoeg op waarde geschat. We worden te veel tot positief denken aangespoord en hebben geleerd woede als gevaarlijke emotie te zien, zegt Vaillant, terwijl het volgens de onderzoeker juist een nuttig emotie is, die bijvoorbeeld helpt goed te concentreren."
http://www.intermediair.nl/artikel.jsp?id=1799416

Ik heb een hoop bedenkingen bij de manier waarop dat nu allemaal zo gaat, 'lerarenopleidinggewijs'. Ik heb al 's eerder geschreven dat 'alleen maar investeren' zonder dat daar iets tegen over staat op termijn geen werkbaar concept is.

In het artikel staat verder:

"In de praktijk raken veel werknemers gefrustreerd en boos wanneer er onduidelijkheden over hun verantwoordelijkheden bestaan,"
http://www.intermediair.nl/artikel.jsp?id=1799416

Ik denk dat dat wel klopt. Voor mijzelf trek ik wel gewoon consequenties uit de zaken waarvan ik vind dat die niet deugen. Gelukkig ben ik daar wat makkelijker in geworden. Sterker nog: het is misschien juist wel goed. Het geeft juist heel veel ruimte om gewoon te doen waarvan je dan zelf vind dat het moet gebeuren. Als dat verder geen problemen geeft, dan zal het wel goed zijn.

We pruttelen gewoon lekker verder.

 13-3-2009 20:22:26

Ik heb me er al bij neergelegd. 't Is ook geen onderwerp meer voor gesprek. 't Is ook geen probleem verder, denk ik. Ik ben een illusie armer, maar dat is juist goed. Misschien geraak ik zo nog een keer tot de kern van deskundigheid en professionaliteit...:-)

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...