Info




Kalender

De kalender is leeg

 Fraude!

Gepubliceerd op 16-12-2006 03:33:00 - ICT & onderwijs

Er zijn altijd studenten die proberen bij de cursus 'ICT voor jaar 1' een opdracht van een ander in te leveren. Op de een of andere manier is die neiging bij cursussen met en over ICT groter dan normaal. Ik kan dat natuurlijk gewoon melden bij de examencommissie en dat zal ik normaal gesproken ook doen. Erg slim is zo'n poging natuurlijk niet. Alleen daarom zou je al kunnen gaan twijfelen aan de 'geschiktheid' voor het beroep van leraar. Een student zal bij een eerste 'vergrijp' waarschijnlijk niet meteen door de examencommissie voor een jaar uitgesloten worden van tentamens... maar waarschijnlijk wel voor het vak.

Aan de andere kant zegt het misschien ook wel iets over de vooropleiding? Of hoort het er gewoon bij tegenwoordig? Wat mij (persoonlijk) nog het meeste stoort aan dit soort 'grappen' is dat studenten kennelijk denken dat ik een volslagen idioot bent die de opdrachten nakijkt met de ogen dicht. Als iemand dom wil doen dan moet hij/zij dat natuurlijk zelf weten, iedereen heeft recht op zijn eigen gekluns, maar hoe dom denken ze nu eigenlijk dat ik ben?

Die laatste vraag is uiteraard een retorische vraag.

 16-12-2006 15:16:17

"plagiarism: it’s the teachers fault" web: http://biro.bemidjistate.edu/blog/?p=169 "Help. De docent is onnozel" web: http://eew712.leidenuniv.nl/bbblog/2004/03/18#COC.bb

 Door: Rino Zandee

 17-12-2006 23:51:02

Nou bedankt... geloof ik...:-)

 Door: Willem

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...