Info




Kalender

De kalender is leeg

 Bijna bewondering

Gepubliceerd op 5-7-2007 16:15:00 - Den Haag

Ik begin bijna bewondering te krijgen voor minister Plasterk:

"De minister hecht erg aan de aantrekkelijkheid voor kinderen en daarom moet het museum ingepast kunnen worden in een dagje uit met écht leuke dingen. Want zo kijkt de bewindsman aan tegen het museum. „Als ik tegen mijn kinderen zeg: kom we gaan naar het Nationaal Historisch Museum, krijg ik als antwoord: ja dááág, echt niet,’’ zei hij daarover op 8 mei in Den Haag. Dat inpassen lukt het beste in Arnhem, verwacht de minister, waar bovendien veel parkeerruimte is voor bussen."
Plasterk deed het helemaal alleen

Dat getuigt van een soort visie... en die lieden uit Den Haag moeten gewoon niet zeuren. De minister heeft een beslissing genomen, leg je er bij neer. Ik bedoel maar, een malotiger gemeentebestuur (met Deetman als een soort oppersmurf) kan je je niet voorstellen... Lang leve de minister... Ik denk dat Den Haag gewoon niet de juiste uitstraling heeft. 't Is een vieze, vervuilde stad waar je gewoon geen kinderen naar toe moet sturen...

Daar komt bij dat de voortvarendheid bij bouwplannen in Den Haag nogal te wensen over laat. Als je als minister tijdens je werkzaam leven nog resultaten wil zien van je besluit kan je waarschijnlijk beter voor Arnhem kiezen.

"Het Atrium van het Haagse stadhuis, waar een feestelijke bijeenkomst was gepland, loopt die avond langzaam leeg. Burgemeester en wethouders gaan stilletjes naar huis."

Mooi beeld...

 5-7-2007 21:47:57

Je kunt niet om Den Haag heen, vindt de museumdirecteur. Dat klopt... daarom wordt het tijd voor een fatsoenlijk verkeerscirculatieplan zodat al die auto's wel om Den Haag heen kunnen in plaats van er doorheen!

 Door: Naschrift

 6-7-2007 13:00:52

Prima idee dat Historisch Museum in Arnhem. Ik zie me daar zelf nog wel eens naar toegaan. Met kinderen als ze tenminste niet al te lang wachten met de realisatie. En inderdaad, als je Den Haag al inkomt, dan kom je er vast niet meer uit. Niet slecht bekeken van Plasterk, komt er toch nog iets goed uit Den Haag [:-)]

 Door: JaDeX

 10-7-2007 10:04:31

Uit onderstaand schrijven van de minster: "Bijkomstig voordeel van de keuze voor Arnhem boven de andere is dat deze plek het meest dichtbij het geografisch middelpunt van Nederland ligt."

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...