Info




Kalender

De kalender is leeg

 Gemeentebericht

Gepubliceerd op 1-9-2007 00:20:00 - Den Haag

In de eerste vier maanden van 2007 vertoonden de metingen van het stikstofdioxidegehalte opvallend hoge waarden voor de Laan Copes van Cattenburch. De gemeente wil met het onderzoek achterhalen of de luchtkwaliteit aan de Laan Copes van Cattenburch daadwerkelijk verslechterd is, of dat er iets anders mis is gegaan; bijvoorbeeld met de metingen.

Metingen luchtkwaliteit
De gemeente stelt de luchtkwaliteit in de stad vast aan de hand van berekeningen. Maar daarnaast wordt de luchtkwaliteit in Den Haag ook daadwerkelijk gemeten. Meestal is het zo dat de gemeten waardes lager uitvallen dan de berekende waardes. Maar in de eerste vier maanden van 2007 was op de Laan Copes van Cattenburch het omgekeerde het geval: de metingen waren hoger dan de berekeningen. Een opmerkelijke situatie, waar de gemeente graag de oorzaak van wil achterhalen.

Onderzoek
Het onderzoek dat de gemeente nu instelt bestaat uit drie elementen:

  1. Het meten van de hoeveelheid verkeer in de straat;
  2. Het plaatsen van extra meetbuisjes door twee verschillende onafhankelijke adviesbureaus;
  3. Het laten analyseren van de meetbuisjes door twee verschillende laboratoria.

Naar verwachting zijn de resultaten in februari 2008 bekend. De bewoners van de Laan Copes van Cattenburch zijn inmiddels per brief geïnformeerd over het onderzoek en kunnen met hun vragen terecht op een informatieavond.

 1-9-2007 00:26:58

Er staat "Meestal is het zo dat de gemeten waardes lager uitvallen dan de berekende waardes. Maar in de eerste vier maanden van 2007 was op de Laan Copes van Cattenburch het omgekeerde het geval: de metingen waren hoger dan de berekeningen." De oorzaak ligt heel erg voor de hand. De berekeningen deugen niet. Dat laatste is niet zo gek omdat bij het VCP de luchtvervuiling wel onder de norm moest blijven natuurlijk. Als je dan later gaat meten en je meetwaarden kloppen niet met je berekeningen dan val je dus door de mand. De gemeente denkt dat de metingen niet kloppen. Zo ken ik er nog wel een paar...

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...