Info




Kalender

De kalender is leeg

 Liever niet

Gepubliceerd op 21-9-2007 21:45:00 - Den Haag

"Het kabinet vindt het dus niet nodig om u naar uw mening te vragen over de opvolger van de door de kiezers afgeschoten Europese grondwet. Die moet zonder referendum door de tweede en eerste kamer geloodst worden. Premier Balkenende vindt een volksraadpleging 'niet nodig en niet wenselijk'. Of u verder dus alstublieft uw mond wilt houden."
EUROPA? Het kabinet vraagt u liever niet naar uw mening

 22-9-2007 01:30:47

"Alle deskundigen Europees recht en aanverwant zijn het er over eens: het EU-verdrag is voor 90% of meer identiek aan de door Nederlanders en Fransen afgewezen Grondwet."

 Door: Naschrift

 22-9-2007 14:39:33

"Los van elkaar wijken de bepalingen in het nieuwe Europees Verdrag weinig af van de eerder verworpen Europese Grondwet. Maar samen geven ze het Verdrag, waarover de Europese regeringsleiders het dit voorjaar eens werden, toch een geheel ander karakter. Daarmee is voldoende aan de bezwaren van Nederland tegen de Europese Grondwet tegemoet gekomen en daarom is geen nieuw referendum nodig."

 Door: Naschrift

 26-9-2007 11:08:09

DEN HAAG - De oppositie in de Tweede Kamer veegt de vloer aan met het besluit van de PvdA om het nieuwe Europese verdrag niet voor te leggen aan de burger. De sociaal-democraten worden vergeleken met ‘politieke angsthazen’ (SP) en ‘Noord-Koreaanse regenten die wel weten wat goed is voor de burger’ (PVV). Premier Balkenende is blij met de opstelling van de coalitiepartner.

 Door: Naschrift

 26-9-2007 20:20:04

Op 't journaal van acht uur van woensdag 26 september wordt duidelijk hoe het zit. De PvdA moet 'slikken' wat betreft het referendum voor Europa maar krijgt dan het ontslagrecht kado. In de media doen het CDA en de PvdA nog even een toneelstukje maar om de indruk te wekken dat er 'hard' gestreden wordt. De afspraken liggen natuurlijk al lang van te voren vast, inclusief het theaterstukje...

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...