Info




Kalender

De kalender is leeg

 Onderwijs 2.0

Gepubliceerd op 21-4-2008 01:19:00 - Web 2.0

Dit vind ik wel mooi en herkenbaar:

"...misschien moeten we zachtjes aan een beetje afstand nemen van de gedachte dat ict-in-onderwijs alleen maar een middel mag zijn en geen doel en dan met name op het vlak van de professionalisering van de docent."
http://blog.helikonrta.nl/?p=171

Als je leraren opleidt waarbij o.a. het doel dat ze een leven lang leren dan ligt het toch wel een beetje voor de hand alle aanstormende docenten ernstig kennis te laten maken met de verschillende web 2.0 mogelijkheden. De vraag is dan natuurlijk hoe dat moet. Ik ga in ieder geval bij Wiskunde & Leergebieden daar eens mee experimenteren. Het was al een project (4 studiepunten) dus zonder al te veel consessies te doen aan de inhoud kan er bij de cursus best iets bij. Het lijkt me grappig: een soort mix van werkcollege's, website en 2.0... Toets alles maar behoudt het goede...

Ik heb in ieder geval al een leergebieden-NING-dinges en ik denk er over om drop.io te gaan inzetten voor alle bestanden (presentaties, werkbladen, filmpjes, e.d.) van de verschillende groepen. De opdrachten en zo staan gewoon op de 1.0-website, maar de rest zal dan via die andere 'dingen' moeten gaan. Ik moet er in de meivakantie nog 's flink aan prutsen. Daar is het dan ook vakantie voor: kom je eindelijk eens toe aan werken...

 22-4-2008 09:10:50

Ik had het me nog zo voorgenomen: de vakanties nooit meer gebruiken voor school-gerelateerde zaken. Maar ja; nu krijg ik na de vakantie de beschikking over een digibord... Ik denk dus dat ik hetzelfde ga doen als jij ;)

 Door: kriskras

 23-4-2008 22:52:50

Moedig, en... Nou kom je tenminste te weten of die andere benadering goed of verkeerd is. Ik hoop echt dat het je gaat lukken en wens je daar bij veel succes. Eh... Ik ga je volgen :-)

 Door: Fred Zelders

 24-4-2008 19:17:01

@Kriskras: Het spreekwoord zegt niet voor niks dat de weg naar de hel geplaveid is met goede voornemens!:-) @Fred: Ik hou iedereen hier (of elders) op de hoogte.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...